Deep Tissue Massage is één van de technieken die ik heb mogen leren tijdens mijn studie HBO Massagetherapie van de afgelopen jaren. De ‘echte’ Deep Tissue massage is een intensieve massage zónder olie. Je zult zich direct kunnen voorstellen dat de massagetechnieken daardoor ook zeer rustig uitgevoerd moeten worden.

Dit maakt deze massage heel bijzonder: de rustige manier van werken zorgt voor een gevoel van ontspanning, terwijl de weefsels van uw lichaam (huid, spieren, bindweefsel/fascia) juist zeer diep gestimuleerd worden.
 

Deep Tissue Massage in combinatie met andere technieken

 
Indien gewenst kan ik een hele massage uitvoeren met Deep Tissue technieken. Maar het is ook mogelijk – en hier gaat op dit moment mijn voorkeur naar uit – om de technieken uit de Deep Tissue Massage te combineren met technieken uit de klachtgerichte massage of met een aangename ontspanningsmassage. Hiervoor zal ik dan beginnen met de Deep Tissue zonder olie, om vervolgens de (diepe) klassieke technieken met olie toe te passen.
 
Zoals bij elke massage, kan ik mij ook hier schikken naar jouw voorkeur. Een stevige aanpak van de spieren? Geen probleem! Met ook een beetje ontspanning? Check! Of juist met meer elementen van een snellere sportmassage? Ook dat is een mogelijkheid! Samen vinden wij de massage die bij jou past.
 

Ontspanning bij Deep Tissue (en andere stevige massages)

 
Zoals ik in meerdere artikelen op deze website schrijf: er valt óók bij stevige massages veel te zeggen voor het element ‘ontspanning’. Ontspanning van lichaam & geest betekent dat de basisspanning (tonus) van de spieren automatisch zal afnemen, waardoor wij dieper kunnen werken. Hierdoor zal meer resultaat behaald kunnen worden! Ontspanning is in deze zin dus effectief én bevordert het herstel.
 
Wat dit betreft is Deep Tissue Massage dus een bijzondere en zeer effectieve vorm van massage. Anders wellicht dan u gewend bent, zo zonder olie en zeer rustig, maar daardoor ook juist verrassend! Eens proberen? Neem dan nu contact op voor een Deep Tissue massagebehandeling van massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massage Noordwijk!