Mijn naam is Fieneke Rozema (1980), gediplomeerd massagetherapeut op HBO-niveau van beroep. Tijdens mijn opleiding Massagetherapie bij Esoterra te Bilthoven ben ik breed opgeleid wat betreft de beheersing van diverse massagetechnieken. Daarnaast heb ik een brede kennis van de werking van het menselijk lichaam én een natuurlijk gevoel voor therapeutische vaardigheden. In de praktijk kan ik hierdoor klachten van verschillende aard effectief behandelen.
 

De veelzijdigheid van massage

Veel mensen zien massage als ontspannende luxe. Aan de ene kant is dat natuurlijk wel waar, maar MASSAGE IS ZOVEEL MEER! Met massage kunnen ook effectief klachten behandeld worden.

Doordat ik goede kennis van de menselijke anatomie heb en mijn handen getraind zijn op het voelen van spanningen, kan ik gericht de spieren stimuleren precies daar waar het nodig is. Hiervoor heb ik ook les gehad van een fysiotherapeute.
 

Massage als complementaire behandelvorm

Door kennis van triggerpoints kan ik uitstraling in spieren beredeneren. Door kennis van medical taping kan ik de spieren helpen ontspannen of juist stimuleren. Door kennis van hoe spieren samenwerken, of elkaar juist tegenwerken, kan ik pijnpatronen begrijpen en doorbreken.

Het kan erg prettig zijn om massage te ondergaan naast manuele therapie van bijvoorbeeld een chiropractor of oefeningen voor bijvoorbeeld houdingscorrectie door een fysiotherapeut of Mensendiecktherapeut. Massage op zichzelf kan overigens ook vaak al veel betekenen.

Dit is echter alleen de lichamelijke kant van een klacht…
 

De psychische component bij massage

Vanuit de massagetherapie is het namelijk ook belangrijk oog te hebben voor de psychische kant van een klacht. Er is een duidelijke verbinding tussen lichaam en geest, die zich kan uiten in vervelende spierspanningen.

Ben je steeds gespannen dan trek je vaak onbewust je schouders op — waardoor je al snel pijn in nek/bovenrug/armen kunt krijgen! Dit patroon herkennen en weer leren ontspannen zou daarvoor een aanpak kunnen zijn, náást natuurlijk het middels massage diep losmaken van de spieren!
 

Iedere cliënt een andere aanpak

Feitelijk is de uitdaging aan de (massage-)therapeut om bij iedere cliënt de juiste aanpak te vinden. Daarvoor doe ik dan ook altijd mijn uiterste best! Waar de ene cliënt gebaat is bij stilte en een rustige aanpak, heeft de andere cliënt misschien vooral behoefte aan een stevige massage en wat gezellig kletsen. Wat mij betreft kan dit allebei.

Ik pas mij als professioneel therapeut altijd zo flexibel mogelijk aan de situatie aan en zoek in mijn technieken naar de beste aanpak van de betreffende hulpvraag. Dit gaat altijd in overleg!