Lifestyle Massage Noordwijk biedt onder andere klachtgerichte massage aan.
Bij deze vorm van massage ligt de focus op het effectief en diep masseren van gespannen spieren. De behandeling richt zich dus specifiek op het verminderen van de klacht. Dit is niet altijd even fijn, maar werkt vaak wel heel erg goed!
 

Verschillende middelen & technieken

Voor een klachtgerichte behandeling zet massagetherapeut Fieneke verschillende middelen in:

1) Het gevoel in haar handen heeft zij goed ontwikkeld, om snel spanningen op te kunnen sporen.

2) Daarnaast helpt gedegen kennis van de menselijke anatomie om de pijnklachten van een cliënt vanuit het lichaam te begrijpen.
Hierbij kunnen functieonderzoeken goed helpen: welke bewegingen doen veel pijn? Of lukken zelfs niet meer goed? Dit is enigszins vergelijkbaar met hoe een fysiotherapeut onderzoek doet.

3) Tevens beheerst onze HBO-massagetherapeut diverse massagetechnieken.
Zij zal altijd de meest geschikte technieken kiezen om de gespannen spieren te behandelen.
 

Het succes van klachtgerichte massage

De ervaringen met klachtgerichte massage zijn erg goed! Vooropgesteld dat de spieren en/of de structuren rondom de gewrichten (een deel van) het probleem uitmaken, kan het doelgericht en in de diepte masseren een belangrijke bijdrage leveren aan het herstellen van het probleem.

Tijdens een klachtgerichte massage gaan we gericht de spieren masseren om de klacht te verminderen of zelfs verhelpen. Met diepe technieken proberen we de spieren warm te krijgen.

Met een betere doorbloeding van de spier lukt het het lichaam beter de spier weer schoon te maken van afvalstoffen, zoals opgehoopt melkzuur. Hierdoor zal de spier minder gespannen aanvoelen en daardoor minder pijn en stijfheid veroorzaken ==>

Hierdoor zal de gespannen spier ook minder aan de aangehechte botten trekken! Dit is erg belangrijk voor mensen die onder behandeling staan bij een chiropractor of manueel therapeut!
 

Massage versus fysiotherapie

Waar klachtgerichte massage wezenlijk anders is dan fysiotherapie, is dat wij niet geloven in radicaal door de pijn heenwerken. Bij massage werken wij met de spieren, waardoor ontspanning vrijwel altijd een belangrijke rol blijft spelen!

Immers, wanneer de cliënt meer ontspannen op de massagetafel kan liggen, dan kunnen de spieren eindelijk even rusten. Dit betekent dat ze veel gemakkelijker dieper te masseren zijn. Precies wat we willen!

Daarnaast kijkt klachtgerichte massage altijd verder dan enkel de klacht. Álles in het lichaam is in zeker mate met elkaar verbonden. Een pijnlijke schouder bijvoorbeeld staat daarom nooít op zichzelf.

Wat is de oorzaak? Overbelasting door teveel tennissen? Prima, dat kan. Maar welk effect heeft dit dan op de arm, de nek en de rug? En vice versa: heeft de stand van de rug ook invloed op het ontstaan van de klacht gehad? Bij klachtgerichte massage zal Lifestyle Massage Noordwijk altijd breder kijken dan alleen het gebied van de klacht en een groter gebied masseren. Hierbij ligt de nadruk uiteraard wel op de lokatie van de pijn. Dit alles doen wij altijd in goed overleg!
 

Oefeningen voor herstel en voorkoming

Tot slot zullen wij wel oefeningen meegeven om thuis te doen. Ten eerste kunnen oefeningen helpen om het herstel te bevorderen. Bijvoorbeeld door een gespannen spier een aantal malen per dag zelf te rekken.

Ten tweede kan het bewust rekken of versterken van bepaalde spiergroepen klachten in de toekomst helpen voorkomen. Ook kunnen sommige supplementen of voedingsmiddelen het lichaam helpen weer gezond te worden. Uw massagetherapeut zal u hier graag op adviseren!