Let op: Lifestyle Massage Noordwijk is tegenwoordig gevestigd in Noordwijkerhout!

Lifestyle Massage Noordwijk biedt onder andere klachtgerichte massage aan.
Bij deze vorm van massage ligt de focus op het effectief en diep masseren van gespannen spieren. De behandeling richt zich dus specifiek op het verminderen van de klacht. Minder lekker dan een ontspanningsmassagse dus, maar het werkt vaak wel erg goed!

Klachtgerichte massage wordt als vorm van massagetherapie ook door diverse zorgverzekeraars vergoedt. Of dit ook voor jouw zorgverzekering geldt, kijk daarvoor hier: Tarieven massagetherapie
 

Verschillende middelen & technieken

 
Voor een klachtgerichte behandeling zet massagetherapeut Fieneke verschillende middelen in:

1) Het gevoel in haar handen heeft zij goed ontwikkeld, om snel spanningen en triggerpoints op te kunnen sporen.

2) Daarnaast helpt gedegen kennis van de menselijke anatomie om de pijnklachten van een cliënt vanuit het lichaam te begrijpen.

3) Tevens beheerst massagetherapeut Fieneke een variatie aan massagetechnieken. Zij zal altijd de meest geschikte technieken kiezen om de overbelaste, pijnlijke en/of gespannen spieren te behandelen.
 

Het succes van klachtgerichte massage

 
De ervaringen met klachtgerichte massage zijn erg goed. Vooropgesteld dat de spieren en/of de structuren rondom de gewrichten (een deel van) het probleem uitmaken, kan het doelgericht en in de diepte masseren een belangrijke bijdrage leveren aan het herstellen van het probleem.

Tijdens een klachtgerichte massage gaan we gericht de spieren masseren om de klacht te verminderen of zelfs verhelpen. Met diepe technieken proberen we de spieren warm & los te krijgen.

Met een betere doorbloeding van de spier lukt het het lichaam beter de spier weer schoon te maken van afvalstoffen, zoals opgehoopt melkzuur. Hierdoor zal de spier minder gespannen aanvoelen en daardoor minder pijn en stijfheid veroorzaken.

Hierdoor zal de gespannen spier ook minder aan de aangehechte botten trekken! Dit is erg belangrijk voor mensen die onder behandeling staan bij een chiropractor of manueel therapeut! Massage kan zo het behandeltraject bij een andere behandelaar positief ondersteunen. Dit moet wel altijd in overleg.
 

Oefeningen voor herstel en voorkoming

 
Tot slot kan massagetherapeut Fieneke aanbieden om oefeningen mee te geven om thuis te doen. Ten eerste kunnen oefeningen helpen om het herstel te bevorderen. Bijvoorbeeld door een gespannen spier een aantal malen per dag zelf te masseren en stretchen. Zo heb jij zelf een belangrijke invloed op het verbeteren van jouw (pijn)klacht.

Ten tweede kan het bewust rekken of versterken van bepaalde spiergroepen klachten in de toekomst helpen voorkomen. Ook kunnen sommige supplementen of voedingsmiddelen het lichaam helpen weer gezond te worden. Jouw masseur zal jou hier graag op adviseren!