Massagepraktijk Lifestyle Massage Noordwijk is tegenwoordig gevestigd in Noordwijkerhout.

Tijdens een klachtgerichte massage wordt er uitgebreid aandacht besteed aan probleemgebieden in het lichaam. Heb jij vaak last van een stijve nek of schouders? Hoofdpijn? Pijn in de onderrug? Kramp in de kuiten? Een tennisarm? Dit zijn allemaal voorbeelden van aandoeningen waarbij massage bevorderlijk voor het herstel kan zijn!
 

Klachtgerichte Massage Noordwijk

 
Klachtgerichte massage richt zich dus specifiek op pijngebieden in het lichaam. Maar een klachtgerichte behandeling is méér dan alleen masseren. Tijdens de behandeling van een klacht zal ik ook kijken naar wat de mogelijke oorzaak van de klacht kan zijn. Is het een foutje in de houding? Of een overbelasting, die in de toekomst mogelijk voorkomen kan worden? Heeft de huidige klacht relatie tot andere klachten, nu of in het verleden?

Om deze reden is klachtgerichte massage een serieuze vorm van massagetherapie. Daarvoor heb ik dan ook een tijd gestudeerd op de HBO-opleiding Massagetherapie van Esoterra in Bilthoven, die wordt erkend door diverse zorgverzekeraars. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren heel veel bijscholingen gevolgd.
 
Met massage kunnen veel klachten verbeterd worden. Het doelgericht en diep los masseren van de spieren is daarvoor vaak een effectieve eerste stap.
 
Voor een serieuze behandeling van een klacht zijn vaak meerdere sessies nodig, zoals doorgaans ook bij een fysiotherapeut het geval is. Mocht massage toch niet voldoende verbetering bieden, bijvoorbeeld omdat er ook problemen in het skelet of in de buikorganen meespelen, dan verwijs ik jou tijdig door.
 

Klachtenanalyse, advies & oefeningen

 
Maar alleen de spieren los masseren in het geval van een chronische klacht, dat is uiteindelijk niet voldoende… Heb je vaak hoofdpijn door een verkeerde houding achter een bureau, bijvoorbeeld? Dan zal de hoofdpijn door massage zeker wel verminderen, maar óók jouw houding zal moeten verbeteren om op de lange duur minder klachten te krijgen. Dit noemen we ook wel het zoeken naar en verbeteren van klachtonderhoudende factoren.

Tijdens een behandeling klachtgerichte massage zal ik daarom altijd een goede inschatting van de klacht willen maken. Daarvoor kan het nodig zijn om een korte inspectie van de lichaamshouding uit te voeren. Of om een aantal functietesten af te nemen, waardoor mogelijke bewegingsbeperkingen in het lichaam zichtbaar worden.

Uit de massage zelf doe ik natuurlijk ook informatie op. Zoals het voelen van spierknopen of algehele spanning van een spier, plus jouw feedback over wanneer de aanraking pijnlijk aanvoelt. Door al deze informatie samen zal ik een goed idee krijgen van welke spieren specifiek zijn aangedaan. Op basis daarvan zal ik dan ook advies meegeven, zoals een rek- of versterkende oefening of een aanpassing in de houding.

Ook een ontspanningsoefening is een mogelijkheid, mochten we merken dat de klachten voortkomen uit het constant aanspannen van de spieren door bijvoorbeeld teveel stress. Bij massagetherapie / klachtgerichte massage kijken we áltijd naar wat de oorsprong van de klacht zou kunnen zijn, om zo het herstel te bevorderen!
 

Klachten voor klachtgerichte massage

 
Onderstaande aandoeningen zijn voorbeelden van fysieke klachten waar massagetherapie / klachtgerichte massage een waardevolle bijdrage kan leveren.

 • Pijnklachten in de nek- en schouders
 • Algemene spanningsklachten
 • Pijnklachten in de rug
 • Hoofdpijn
 • Verzachting bij klachten door fibromyalgie of reuma
 • Chronische whiplash
 • Frozen shoulder
 • Kramp in bijvoorbeeld kuiten, bovenbenen of billen
 • Runner’s knee
 • Restless Legs
 • Herstellende zweepslag (na +/- 2 weken)
 • Muisarm (RSI/CANS)
 • Tennisarm
 • Golferselleboog

 
Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massage Noordwijk(erhout)!