Sinds maart 2019 mag massagetherapeut Fieneke Rozema zichzelf ook officieel klankmasseur noemen volgens de geaccrediteerde Peter Hess®-methode. Dit betekent dat jij bij Lifestyle Massage Noordwijk ook welkom bent voor een klankmassage, die mogelijk zelfs door jouw zorgverzekeraar vergoed wordt!
 

Wat is een klankmassage?

Een klankmassage is niet echt te vergelijken met een ‘gewone’ massage. Tijdens een klankmassage zal de klankmasseur jou namelijk nauwelijks aanraken, maar verzorgen de zachte trillingen van de klankschalen de massage. Hier kun je het woord massage het beste begrijpen als ‘in beweging zetten’, met als doel lichaam & geest gezond te stimuleren. Hiervoor worden de klankschalen ook echt op en rondom jouw lichaam geplaatst.

Klankmassage is een geheel andere ervaring dan andere benaderingen in de gezondheidszorg. Veel mensen die klankmassage voor de eerste keer ondergaan vinden het zowel ‘apart’ als ‘bijzonder’. Regelmatig hoor ik van mensen dat het als ultieme ontspanning wordt ervaren, maar dit verschilt van persoon tot persoon.

Het kan echter ook zijn dat de klankmassage juist een weerstand in jou raakt. Als dit gebeurt dan mag jij je uitgenodigd voelen je daar bewust van te worden en, indien het lukt, je toch over te geven aan de ervaring. Ditzelfde geldt als de klankmassage een verdriet in jou raakt. De klanken kunnen zowel troostend als confronterend werken. Voor elke emotie is er ruimte bij de klankmassages van Lifestyle Massage Noordwijk.
 

Voor wie is een klankmassage?

Een klankmassage is voor iedereen, van jong tot oud. Al aan een baby kunnen er klankmassages gegeven worden en ook voor jonge kinderen is het heel weldadig. Maar eigenlijk geldt dat voor iedereen! Klankmasseur Fieneke werkt in haar praktijk op dit moment het meeste met volwassenen, in al hun diversiteit.

Klankmassage is een bijzondere manier van rust vinden. Het werkt anders dan de traditionele massages, biedt een andere vorm van ontspanning. Daarnaast wordt klankmassage door de kleding heen gegeven, wat betekent dat het een heel laagdrempelige vorm van massage is. Ook wanneer jij niet zo van aangeraakt worden houdt maar het wél nodig hebt om te ontspannen, kan klankmassage de ideale manier zijn. Dit is echt iets dat je zelf moet ervaren.

Specifieke (medische) indicaties voor klankmassage zijn onder meer:

  • stress
  • burn-out
  • het verzachten van spanning in nek of rug
  • hoofdpijn
  • in contact komen met je gevoel

 
Maar… klankmassage kan voor iedereen helend en ontspannend werken! Ben je nieuwsgierig? Probeer het dan eens!
 

 

Tarieven klankmassage

Alle sessies klankmassage duren ongeveer 1 uur.

1 sessie € 50,-
3 sessies € 135,-

(Dit is 10% korting voor 3 klankmassages binnen 3 maanden, uitsluitend te gebruiken door dezelfde persoon. Meerdere sessies in een kort tijdsbestek verdiepen de ervaring en helpen om steeds beter te ontspannen door middel van de klanken & trillingen. Je mag na de 1e sessie besluiten of je van deze korting gebruik wilt maken.)
 

Klankmassage en de zorgverzekeraars

Diverse zorgverzekeraars bieden (gedeeltelijke) vergoeding voor de behandelingen van massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massage Noordwijk. Hieronder vallen ook de sessies klankmassage. Daarvoor is het echter wel van belang dat wij in de intake duidelijk stellen wat de hulpvraag is, zoals dus bijvoorbeeld stress/burn-out, spanningsklachten in de spieren of hoofdpijn.

Voor elke sessie klankmassage voeren wij een kort gesprek om te bepalen hoe het die dag met jou gaat en waar jij behoefte aan hebt. Na de behandeling kan ik jou een factuur toesturen, die jij dan weer bij jouw verzekeraar kan indienen. Voor de sessies voor de zorgverzekeraar zal ik ook een beperkt medisch dossier aanleggen. Dit is een wettelijke eis. Dit dossier moet ik 15 jaar bewaren en dit zal ik uiteraard zo veilig mogelijk doen.

Voor de verzekeraars die Lifestyle Massage Noordwijk vergoeden, zie hier: https://www.lifestylemassagenoordwijk.nl/verzekeringsbeleid-in-2020/
 

Artikelen over klankmassage

De komende tijd zal ik meerdere artikelen over klankmassage schrijven. Bijvoorbeeld: Wat is klankmassage? Waar komt het vandaan? Wat zijn de heilzame effecten? Wie is Peter Hess? Wat voor soorten klankmassage zijn er?

Er valt heel veel te vertellen over klankmassage…! Hieronder vind je de links van de artikelen die ik tot nog toe heb geschreven.
* Wat is een klankmassage?
* Waarom Peter Hess®-klankmassage?
* Effecten van klankmassage
* Klankmassage is natuurkunde!
 

Eerst een klankschaal voelen?

Wil jij eerst even voelen wat de klankschalen doen, zonder gelijk een hele sessie te boeken? Dat kan wanneer je al voor een andere massage bij Lifestyle Massage Noordwijk komt. Dan mag je altijd vragen of Fieneke jou de klankschalen eventjes laat voelen. Mogelijk gaat Lifestyle Massage Noordwijk zich over een tijdje ook vaker presenteren op bijvoorbeeld gezondheidsbeurzen.
 

Disclaimer Geluidsoverlast

Nederland is een druk land en soms horen we veel geluid uit de omgeving. Dit kan van onze buren zijn, maar ook vanaf de straat. Meestal is de huidige lokatie van Lifestyle Massage Noordwijk (te weten: het huis van massagetherapeut Fieneke in Katwijk noord) heerlijk rustig en kan daar goed gewerkt worden.

Maar soms vindt de gemeente het nodig om bijvoorbeeld een legertje bladblazers langs te sturen, of willen buren ineens gaatjes in de muur gaan boren, waardoor de klankschalen slechter te horen zijn (maar zeker nog wel te voelen!). Dergelijke situaties zijn echt overmacht en in zo’n geval kunnen wij samen beslissen of de omstandigheden vragen om overgave (dit kan heel waardevol zijn!) of dat wij toch de massage moeten verplaatsen of een andere techniek willen gebruiken. Gelukkig komt dit niet zo vaak voor…!