Let op: Lifestyle Massage Noordwijk is verhuisd naar Noordwijkerhout!

Regelmatig behandelt massagetherapeut Fieneke cliënten die behoorlijk last hebben van kramp in hun kuit(en). Nachtkrampen kunnen hevige pijn veroorzaken en een oorzaak zijn van verstoorde slaappatronen. Maar ook kuitkramp tijdens de dag komt regelmatig voor.

Het is in mijn optiek zonde om met regelmatige kramp in de kuiten rond te blijven lopen. Want met massage is doorgaans succesvol én snel verbetering van de klachten te bereiken!
 

Massage van kramp in kuiten

 
Kramp in de kuiten kan vele oorzaken hebben. Kramp als zodanig komt vaak door ‘vervuilde’ spieren. Dat betekent dat er teveel afvalstoffen, zoals melkzuur, in de spier zijn gaan ophopen. Hierdoor worden er foutieve prikkels aan het zenuwstelsel afgegeven. De spier gaat vervolgens in zijn geheel en onwillekeurig samentrekken. Dit noemen we kramp. Dit is níet de bedoeling. En dit is pijnlijk!

Met massage wordt de doorbloeding in de spier gestimuleerd. Afvalstoffen worden losgemasseerd en de toename van bloeddoorstroming zorgt voor een verhoogde aanvoer van zuurstof en een verhoogde afvoer van afvalstoffen. Hierdoor kan de spier weer gaan herstellen.

Vaak heeft het ondergaan van 1 – 2 massages al een groot effect tegen de kramp!
 

Oorzaak van kramp in kuiten

 
Helaas is daarmee niet automatisch gezegd dat massage ook de oorzaak van de kramp kan aanpakken… Als er bijvoorbeeld een afwijking van de stand van de voet is waardoor de kuitspieren overmatig worden belast, dan zou daar ook door een voetenexpert naar gekeken moeten worden. Massage helpt in dat geval vooral de symptomen te verminderen – wat al heel waardevol kan zijn!
 

Massage van benen en voeten

 
Over het algemeen geldt dat wanneer spieren veel gebruikt en belast worden, een regelmatige massage fijn is om het herstel van de spieren te stimuleren. Hierdoor blijven de spieren gezond! Dit geldt voor alle spieren van het lichaam, dus ook die van de benen.

Ook voor de voet geldt dat er soms overmatige spanning op komt te staan. De peesplaat onder de voeten wat losser maken en de strek- en buigspieren van de voet masseren, kan hierbij flinke verlichting van de spanning geven. Dit is anders voor elke voet en voor elke cliënt. Hier zijn ook de unieke stand van de voet, de mate van belasting én het gedragen schoeisel een belangrijke factor.
 

Aanpak van massage bovenbenen/kuiten/voeten

 
Heb jij last van gespannen kuiten, bovenbenen of voeten? Onderga dan vooral eens een gerichte massage om de spieren te stimuleren te herstellen en/of gezond te blijven!

Een massage vanaf 30 minuten is hiervoor een optie, maar in een behandeling van 45 minuten is er meer tijd om te kijken naar de oorsprong van de klacht, of dieper op de spieren in te werken. Het kan prettig zijn om ook de onderrug, het bekken en de billen te behandelen voor het beste resultaat.