Massagepraktijk Lifestyle Massage Noordwijk is tegenwoordig gevestigd in Noordwijkerhout.

In Noordwijkerhout ben je van harte welkom voor diverse massages waarmee sporters effectief behandeld kunnen worden. Denk hier aan massagetechnieken zoals klachtgerichte massage, cuppingtherapie en deep tissue massage. Lees in dit artikel meer over Sportmassage Noordwijk!
 

Klachtgerichte massage voor sporters

 
Massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massage Noordwijk beheerst verscheidene technieken die garant staan voor een stevige aanpak van de spieren. Ik werk echter wel wat anders dan de gemiddelde sportmasseur. Over het algemeen zijn mijn massages namelijk wat rustiger dan die van een ’traditionele’ sportmassage, maar dat betekent wel dat ik vaak ook juist dieper en gerichter weet te werken. Ik ben hiervoor getraind door een ex-fysiotherapeut.

Ik doe altijd mijn best om door middel van palpatie (= voelen) en klachtenanalyse de gespannen spieren op te sporen en die dan flink onder handen te nemen. Ik zal de massages altijd afsluiten met advies, bijvoorbeeld om een bepaalde gespannen spiergroep beter te stretchen of juist een andere spiergroep te versterken. Het herkennen van een zogeheten musculaire disbalans plus houdingsadviezen kunnen zeer belangrijk zijn bij het voorkomen van blessures!
 

Sportmassage Noordwijk

 
Ik werk in principe wat rustiger dan een standaard sportmassage. Dat stelt mij ook in staat om de spier heel diep te bewerken. Ontspanning is hier een belangrijk onderdeel van, want een ontspannen spier laat een diepere stimulering toe. Daarom probeer ik ook zoveel mogelijk pijn te voorkomen. Fijne pijn is geen probleem, maar jezelf (onbewust) aanspannen omdat de aanraking pijnlijk/vervelend is, dat moeten te allen tijde voorkomen worden…

Lees hier meer over de klachtgerichte massage van Lifestyle Massage Noordwijk.
 

Cupping Therapie Noordwijk

 
Een andere techniek die ik graag gebruik, is cupping. Cupping is een techniek van meer dan 5000 jaar oud en heeft zijn wortels in zowel de Chinese als de Arabische cultuur. In de zomer van 2016 werd er ineens veel over gesproken tijdens de Olympische Spelen, toen zwemmer Michael Phelps met ‘cupping marks’ aan de startblokken verscheen. Sindsdien is de techniek behoorlijk populair.

Wat zijn cupping marks? Een diepgaande sessie cuppingtherapie laat altijd wat vlekken op de huid achter die pas na een paar dagen tot een week weer wegtrekken (‘genezen’). Daarom is deze techniek beter in de winter dan in de zomer en moet je een paar dagen uitkijken met bijvoorbeeld zon en sauna.

Het voordeel is dat de techniek heel efficiënt is: de cups zuigen de weefsels (huid, spieren, bindweefsel) een beetje vacuüm. Hierdoor worden stagnante afvalstoffen worden gemobiliseerd en stuurt het lichaam snel meer bloed met zuurstof en witte bloedlichaampjes om de boel op te ruimen. Dit zorgt doorgaans voor een snel herstel!

Ik gebruik alleen plastic vacuümcups. De zogenaamde ‘wet cupping’ is bij mij niet mogelijk. Cuppingtherapie wordt gecombineerd met een klachtgerichte of ontspannende massage. En hoewel het er soms wat heftig uitziet, deze techniek hoeft absoluut niet pijnlijk te zijn!
 

Deep Tissue voor Sporters

 
Tot slot is de deep tissue massage een uitstekende massagevorm om vastzittende spieren bij sporters te behandelen. Deze massagetechniek wordt uitgevoerd zonder of met een klein beetje wax in een rustig tempo. Hierdoor kunnen de spieren eer diep gestimuleerd worden.

Ook deze massage is uitstekend te combineren met andere technieken, zoals een klachtgerichte behandeling van de verstijfde spieren.
Lees hier meer over deze bijzondere massagevorm bij Lifestyle Massage Noordwijk.
 

Massage voor Sporters Noordwijk

 
Dus bent u op zoek naar een sportmassage waarmee de spieren op efficiënte en doelgerichte wijze weer losgemaakt worden? Neem dan snel contact op met massagetherapeut Fieneke Lifestyle Massage Noordwijk(erhout)!