Lifestyle Massage Noordwijk biedt verschillende massages waarmee sporters effectief behandeld kunnen worden. Denk hier aan massagetechnieken zoals Klachtgerichte Massage, Cupping Therapie en Deep Tissue Massage. Lees in dit artikel meer over Sportmassage Noordwijk!
 

Klachtgerichte Massage voor Sporters

Massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massage Noordwijk beheerst verscheidene technieken die garant staan voor een stevige aanpak van de spieren. Ik werk echter wel wat anders dan de gemiddelde sportmasseur. Over het algemeen zijn mijn massages namelijk wat rustiger dan die van een ‘traditionele’ sportmassage, maar dat betekent wel dat ik vaak ook juist dieper weet te werken!

Ik doe altijd mijn best om door middel van palpatie (= voelen) en klachtenanalyse de gespannen spieren op te sporen (hier beleef ik plezier aan dus dit is een belofte!) en die dan flink onder handen te nemen. Ik zal de massages altijd afsluiten met advies, bijvoorbeeld om een bepaalde gespannen spiergroep beter te stretchen of juist een andere spiergroep te versterken. Het herkennen van een zogeheten musculaire disbalans plus houdingsadviezen kunnen zeer belangrijk zijn bij het voorkomen van blessures!
 

Sportmassage Noordwijk

Zoals gezegd werk ik iets rustiger dan een standaard sportmassage. Daardoor werk ik doorgaans wel wat dieper. Ontspanning is hier een onderdeel van, want een ontspannen spier laat een diepere stimulering toe. Geprobeerd wordt daarom pijn te voorkomen, wat helaas niet altijd mogelijk is. Fijne pijn is voor mijn massages oké, maar jezelf (onbewust) aanspannen omdat de aanraking pijnlijk/vervelend is, dat moeten we te allen tijde voorkomen…

Idealiter helpen we de spier te ontspannen en precies dóór die ontspanning kan ik met de juiste massagetechnieken het spierweefsel diep stimuleren. Hier heb ik veel ervaring mee, onder andere door de benen van vermoeide wandelaars op de Vierdaagse van Nijmegen te behandelen en de vele cliënten met spanningsklachten in mijn massagepraktijk.

Lees hier meer over de klachtgerichte massage van Lifestyle Massage Noordwijk.
 

Cupping Therapie Noordwijk

Een andere techniek die ik graag gebruik, is cupping. Cupping is een techniek van meer dan 5000 jaar oud en heeft zijn wortels in zowel de Chinese als de Arabische cultuur. Tegenwoordig raakt de techniek steeds meer ingeburgerd. In de zomer van 2016 werd er nog veel over gesproken tijdens de Olympische Spelen, toen zwemmer Michael Phelps met ‘cupping marks’ aan de startblokken verscheen.

Want dat is wel zo: een goede sessie Cupping Therapie laat altijd wat vlekken op de huid achter die pas na een paar dagen tot een week weer wegtrekken (‘genezen’). Daarom is deze techniek beter in de winter dan in de zomer (uitkijken met bijvoorbeeld zon en sauna).

Het voordeel is dat de techniek heel efficiënt is: de cups zuigen de weefsels (huid, spieren, bindweefsel) een beetje vacuüm. Hierdoor worden stagnante afvalstoffen worden gemobiliseerd en stuurt het lichaam snel meer bloed met zuurstof en witte bloedlichaampjes om de boel op te ruimen. Dit zorgt doorgaans voor een snel herstel!

Ik gebruik alleen plastic vacuümcups. De zogenaamde ‘Wet Cupping’ is bij mij niet mogelijk. Cupping Therapie is intens en wordt daarom gecombineerd met een klachtgerichte of een ontspannende massage. Deze techniek hoeft absoluut niet pijnlijk te zijn!
 

Deep Tissue voor Sporters

Tot slot is de Deep Tissue Massage een uitstekende massagevorm om vastzittende spieren bij sporters te behandelen. Deze massagetechniek wordt uitgevoerd zonder of met een heel klein beetje olie in een rustig tempo. Hierdoor kunnen de spieren juist zeer diep gestimuleerd worden.
 
Ook deze massage is uitstekend te combineren met andere technieken, zoals een klachtgerichte behandeling van de verstijfde spieren.
Lees hier meer over deze bijzondere massagevorm bij Lifestyle Massage Noordwijk.
 

Massage voor Sporters Noordwijk

Dus bent u op zoek naar een sportmassage waarmee de spieren op efficiënte en doelgerichte wijze weer losgemaakt worden? Neem dan snel contact op met massagetherapeut Fieneke Lifestyle Massage Noordwijk!