Lifestyle Massage Noordwijk is tegenwoordig gevestigd in Noordwijkerhout!

Veel mensen hebben regelmatig last van hun rug, nek en schouders. Massage kan uitstekend helpen om daar verlichting in te brengen!

Lifestyle Massage Noordwijk(erhout) biedt een nek-, schouder- en rugmassage vanaf 30 minuten aan. Om iets dieper te kunnen werken én om een stuk ontspanning te kunnen integreren, is het aan te raden om een massage van 45 minuten te boeken.

Regelmatig een massage van de ‘probleemgebieden’ rug/nek/schouders helpt om (chronische) klachten te voorkomen. Massagetherapeut Fieneke kan ook altijd adviseren voor klachtverbeterende oefeningen of zelfbehandeling. Een verstandige manier om voor het drukke lichaam te zorgen dus!

  • Nekmassage Noordwijk
  • Schoudermassage Noordwijk
  • Rugmassage Noordwijk

 

Klachtgerichte massage van nek en schouders

 
Stijfheid en spanning in nek en schouders is een klacht die ik als massagetherapeut vaak in mijn praktijk voorbij zie komen. Dit komt onder meer door overbelasting in het werk: de moderne mens zit vaak lang achter de computer en heeft het over het algemeen erg druk… Hierdoor kunnen klachten in de schouderregio, borstregio, rug én armen ontstaan.

Overbelasting van de schouderregio kan ook ontstaan door spanning, zorgen en stress. Hier gaat het dus meer om emotionele belasting, waardoor wel echte fysieke problemen ontstaan.

Met massage kunnen we proberen om de spieren weer tot herstel aan te zetten. Ik zal dit altijd gericht en met beleid doen, waarbij we pijn zoveel mogelijk vermijden. Zo kunnen we tegelijkertijd een moment van ontspanning bereiken, iets wat het herstel zeker zal helpen!
 

Op tijd behandelen met massage

 
Mijn advies is altijd om niet te lang met klachten rond te lopen. Veel mensen hanteren de filosofie ‘het gaat wel weer over’, wat vaak een combinatie van ‘Hollandse nuchterheid’ en een (té) druk leven is… Echter, spieren die constant worden overbelast, om wat voor reden dan ook, krijgen niet voldoende gelegenheid om te herstellen. Daar kan een massage dan goed bij ondersteunen.

Mijns inziens is het áltijd beter om erger te voorkomen. Wakker worden en merken dat je nek niet meer goed wil draaien, dat is vervelend! Gevaarlijk soms ook trouwens, met name in het verkeer… Ditzelfde geldt voor andere klachten in de schouderregio, die vaak geleidelijk steeds erger (én pijnlijker) worden. Beter voorkomen dat genezen, is daarom het devies. Masseren ter preventie!
 

Klachtgerichte massage van de rug

 
Voor klachten in de rug geldt eigenlijk hetzelfde. Pijn de in onderrug is (zeer) vervelend, terwijl dit in veel gevallen behoorlijk te verbeteren is. Er kan hier sprake zijn van overbelaste spieren die goed gemasseerd kunnen worden. Dit doe ik dan ook met grote regelmaat.

Maar even zo vaak is een correctie in de houding een belangrijk element voor herstel. Soms is de zithouding op kantoor of in de auto niet ideaal, soms is het de stand van het bekken. Hierin kan ik u als gediplomeerd massagetherapeut adviseren of eventueel doorverwijzen naar andere disciplines

Wees welkom bij Lifestyle Massage Noordwijk(erhout) voor professionele massage van de klachtgebieden, inclusief advies ter bevordering van het herstel!