Massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massage Noordwijk geeft natuurlijk niet alleen klachtgerichte massages in Noordwijk… Ook fijne ontspanningsmassages behoren in haar massagepraktijk tot de mogelijkheden! Deze massages zijn heerlijk relaxend en ook nog eens hartstikke gezond trouwens. Maak daarom snel een afspraak bij Lifestyle Massage Noordwijk, om ook jouw lichaam wat extra liefdevolle aandacht te schenken…
 

Ontspanningsmassage Noordwijk

Ontspannen en uitrusten is heel belangrijk voor het menselijk lichaam. Door rust en ontspanning kan het lichaam weer herstellen. Daarom is bijvoorbeeld voldoende nachtrust ook zo belangrijk. De hersenen kunnen dan resetten en het lichaam, dat ‘s nachts weinig energie hoeft te besteden aan bewegen en spijsvertering, kan zich wijden aan het herstellen van cellen en het reinigen van lichaamsweefsels.

Massage is een extra mogelijkheid om het lichaam rust, ontspanning én aandacht te gunnen. Het lijf hoeft eventjes helemaal niets, alleen maar lekker te liggen. Tijdens de massage worden vervolgens huid en spieren gestimuleerd. De doorbloeding én lymfestroom verbetert, wat onder meer goed is voor de vitaliteit van het lichaam en een goed werkend immuunsysteem.
 

Afstemmen op de cliënt

Massagetherapeut Fieneke is opgeleid vanuit de klassieke massage, maar heeft daarnaast veel kennis van andere massagevormen opgedaan. Fieneke zal altijd stijlen combineren op basis van zowel de vraag van jou als cliënt als vanuit haar gevoel wat op dit moment de beste keuze van technieken is.

Massage is altijd een afstemming op de cliënt en komt altijd tussen cliënt en masseur tot stand in de visie van Fieneke. Massagetherapeut Fieneke zal tijdens een ontspanningsmassage bij Lifestyle Massage Noordwijk altijd zo goed mogelijk afstemmen op wat jouw lichaam op dit moment nodig heeft.
 

Ontspanning tijdens massage

Het kan daarom een ontspannende massage met veel flow zijn, maar zeker ook is het mogelijk tijdens een ontspanningsmassage extra aandacht te besteden aan spierknopen en spieren met een verhoogde tonus. Hierin zal Fieneke luisteren naar jouw wensen én naar de taal die jouw lichaam spreekt.

Andersom zegt Fieneke bij een massage gericht op klachten ook altijd dat ontspanning een essentieel onderdeel van de behandeling is. Wanneer een cliënt wat meer ontspannen op de massagetafel komt te liggen, worden de spieren direct al wat minder gespannen. Hierdoor kan tijdens de massage dieper gewerkt worden en zijn de resultaten dan ook beter. Altijd zo mooi om te zien, die directe relatie tussen lichaam en geest!
 

Voordelen van ontspanningsmassage

Feitelijk word je van regelmatig (ontspannings)massage gezonder. Omdat de spieren, huid en circulatiesysteem worden gestimuleerd, kan het lichaam zich beter herstellen. De spieren krijgen bijvoorbeeld minder de kans om spanning (die kan leiden tot pijn) op te bouwen. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en meer zuurstof komt het lichaam binnen. Ideaal!

Ondertussen mag het hoofd ook ontspannen. Dit is natuurlijk heel prettig, zeker met de drukke levens die wij tegenwoordig leven. Daarom is massage ook bevorderlijk voor een goede nachtrust en helpt regelmatige massage zo voor meer plezier in het leven. Regelmatige massage stimuleert ook de aanmaak van serotonine en dopamine en vermindert juist de productie van cortisol, het stresshormoon. (Bron.) Super!!
 

Manieren om te ontspannen

Uiteraard adviseer ik, beroepsmatig professioneel, eenieder van tijd tot tijd een massage te ondergaan. Maar er zijn natuurlijk ook andere manieren om te ontspannen, zoals heerlijk op de bank een film kijken met je lief, mediteren, wandelen in de natuur of op een rustige vakantie gaan. De sauna kan ook fijn zijn om te ontspannen, en is daarnaast ook nog eens bevorderlijk voor soepele spieren en de algehele gezondheid.

Het belangrijkste punt is dat ontspanning essentieel is voor een gezond lichaam. Wat dan ook jouw manier is, realiseer je goed hoe belangrijk het is om soms even helemaal los te laten. Massage kan hierbij goed helpen, want positieve aandacht voor het lichaam is van onschatbare waarde!
 

Afspraak Massage Noordwijk

Wil jij graag een keer een professionele ontspanningsmassage ondergaan? Neem dan vooral contact op met Lifestyle Massage Noordwijk voor meer informatie of het maken van een afspraak! Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag. Massages zijn alleen mogelijk op afspraak en uiteraard is erotiek nooit ofte nimmer een mogelijkheid.

Tot ziens bij Lifestyle Massage in Noordwijk Zee!