Let op: Lifestyle Massage Noordwijk is verhuisd naar Noordwijkerhout!

Massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massage Noordwijk(erhout) geeft ook heerlijk ontspannende massages. Uitrusten en ontspannen is heel belangrijk voor goed functioneren van het menselijk lichaam.

Door rust en ontspanning kan het lichaam weer herstellen. Daarom is bijvoorbeeld voldoende nachtrust ook zo belangrijk. De hersenen kunnen dan resetten en het lichaam, dat ’s nachts weinig energie hoeft te besteden aan bewegen en spijsvertering, kan zich wijden aan het herstellen van cellen en het reinigen van lichaamsweefsels.

Massage is een fijne gelegenheid om het lichaam rust, ontspanning én (liefdevolle) aandacht te gunnen. Het lijf hoeft eventjes helemaal niets, alleen maar lekker te liggen.

Tijdens de massage worden spieren, huid & verwante weefsels gestimuleerd. De doorbloeding en lymfestroom verbetert, wat onder andere goed is voor de vitaliteit van het lichaam en een goed werkend immuunsysteem.
 

Afstemmen op de cliënt

 
Massagetherapeut Fieneke is opgeleid vanuit de klassieke massage en heeft daarnaast veel kennis van andere massagevormen opgedaan. Fieneke zal altijd stijlen combineren op basis van zowel jouw hulpvraag als cliënt als vanuit haar gevoel over wat op dit moment de beste keuze van technieken is.

Een goede massage vraagt altijd om afstemming op de cliënt en ontstaat zo organisch tussen cliënt en masseur. Massagetherapeut Fieneke zal tijdens een ontspanningsmassage bij Lifestyle Massage Noordwijk altijd zo goed mogelijk aanvoelen wat jouw lichaam op dit moment nodig heeft.

Het kan daarom een ontspannende massage met veel flow zijn, maar het is zeker ook mogelijk om tijdens een ontspanningsmassage extra aandacht te besteden aan spierknopen en spieren met een verhoogde tonus. Ook bij een massage gericht op klachten is ontspanning een belangrijk onderdeel van de massage.
 

Voordelen van ontspanningsmassage

 
Feitelijk word je van regelmatige (ontspannings)massage gezonder. Omdat spieren, huid en circulatiesysteem worden gestimuleerd, kan het lichaam zich beter herstellen. De spieren krijgen minder de kans om spanning (die kan leiden tot pijn) op te bouwen. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en meer zuurstof komt het lichaam binnen. Ideaal!

Ondertussen mag de geest ook ontspannen. Dit is natuurlijk heel prettig, zeker met de drukke levens die wij tegenwoordig leven. Even uit je hoofd (als het lukt), de gedachtenstroom even laten gaan. Daarom is massage ook bevorderlijk voor een goede nachtrust en helpt regelmatige massage voor meer plezier in het leven.

Een ontspannende massage stimuleert ook de aanmaak van feel-goodhormonen serotonine en dopamine en vermindert juist de productie van cortisol, het stresshormoon. (Bron.) Super!!
 

Manieren om te ontspannen

 
Uiteraard adviseer ik eenieder om van tijd tot tijd een massage te ondergaan. Maar er zijn natuurlijk ook andere manieren om te ontspannen, zoals heerlijk op de bank een film kijken of boek lezen, mediteren, wandelen in de natuur of op een ontspannende vakantie gaan. De sauna kan ook aangenaam zijn om te ontspannen én is daarnaast ook nog eens bevorderlijk voor soepele spieren en de algehele gezondheid.

Het belangrijkste punt is dat ontspanning essentieel is voor een gezond lichaam. Wat jouw manier dan ook is, realiseer je goed hoe belangrijk het is om soms even helemaal los te laten. Massage kan hierbij goed helpen, want positieve aandacht voor het lichaam is van onschatbare waarde!
 

Afspraak maken voor ontspanningsmassage

 
Wil jij graag een keer een professionele ontspanningsmassage ondergaan? Neem dan vooral contact op met Lifestyle Massage Noordwijkerhout voor meer informatie of het maken van een afspraak. Kijk hier voor de actuele openingstijden.
 
Hartelijke groet,
Massagetherapeut Fieneke
van Lifestyle Massage Noordwijk / Noordwijkerhout