Massagetherapeut Fieneke werkt per april 2020 volledig in Noordwijkerhout. Zie voor meer informatie over haar werkzaamheden de nieuwe website van Lifestyle Massagetherapie.

—————————————————————————————–

Aangenaam! Mijn naam is Fieneke Rozema (1980), opgeleid als massagetherapeut op HBO-niveau en eigenaar van Lifestyle Massage Noordwijk. Masseren is mijn werk én mijn hobby. Ik vind het ontzettend leuk om door middel van massage & advies verbetering van klachten bij cliënten te helpen bewerkstelligen.

Kijk hier voor een overzicht van alle diploma’s en certificaten van Lifestyle Massage Noordwijk!

Fieneke is aangesloten bij het Masseurs Netwerk Nederland. Tevens is Fieneke aangesloten bij beroepsvereniging VBAG, waardoor vergoeding van de sessies Massagetherapie door de meeste zorgverzekeraars mogelijk is vanuit de aanvullende pakketten. Als massagetherapeut voldoet Fieneke sinds september 2017 aan alle landelijke, officiële voorwaarden. Je bent bij Lifestyle Massage Noordwijk dus in goede handen!

Tot slot mag Fieneke met trots vermelden dat zij per 2018 ook als erkend docent staat geregistreerd in het register van het CRKBO. Zij geeft massageles bij massage-instituut Massage in Beweging in Alphen aan den Rijn. Wil jij graag zelf leren masseren? Je bent van harte welkom!

Klachten behandelen met massage

Klachten behandelen door middel van massage gebeurt vaak op fysiek, maar regelmatig ook op psychosomatisch niveau. Bij het behandelen van een probleem kijk ik altijd verder dan alleen de directe (pijn)klachten. In het lichaam zijn álle structuren op enige wijze met elkaar verbonden. Daarnaast hebben ook lichaam en geest ontegenzeggelijk een sterke relatie.

Zo kan stijfheid in de nek bijvoorbeeld komen door
– een ‘verkeerde’ belasting tijdens werk, sport of algemeen
– een ‘verkeerde’ stand van voeten/knieën/heup/wervelkolom
– overbelasting door overmatige stress of zorgen (“zenuwspanning”)
– een fysiologisch probleem, zoals lichte verzuring van het lichaam.

Oorzaak van een klacht achterhalen

De uitdaging aan een therapeut is om de oorzaak van een klacht te achterhalen. Vanuit de massage zullen wij ontspannend danwel stevig (dit is voor iedereen anders!) proberen de spieren te stimuleren om spanning los te laten. Is er sprake van veel ‘nerveuze spanning’, dan zal de focus van de behandeling anders zijn dan bij een overbelasting door bijvoorbeeld een langdurig onjuiste werkhouding. Bewustwording van wat jouw lichaam jou probeert te vertellen is altijd onderdeel van de behandelingen massagetherapie.

Wanneer ik de klacht zelf niet afdoende kan behandelen, bijvoorbeeld bij klachten die komen vanuit de organen of de algehele stofwisseling, dan adviseer ik altijd tijdig een meer geschikte behandelaar, zoals respectievelijk een osteopaat of hoogopgeleid natuurgeneeskundige.

Fascinatie voor het menselijk lichaam

De laatste jaren ben ik met veel enthousiasme de vele facetten van het menselijk lichaam en zijn gezondheid aan het bestuderen. Vanuit de massage ben ik onder meer terechtgekomen bij de osteopathie en orthomoleculaire therapie. Er zijn zoveel verschillende benaderingen mogelijk! Veel respect heb ik ook voor de oosterse behandelwijzen, die ik zelf echter niet beheers.

Ik zal mij altijd zo goed mogelijk inzetten om jou de beste zorg te bieden. Een logische plicht voor een zorgverlener, die ik hier graag expliciet wil benoemen. Van karakter ben ik betrokken en enthousiast, maar ook gevoelig en integer. Ik hoop dat ik voor jou de juiste massagetherapeut zal zijn.