Lifestyle Massage Noordwijk is verhuisd naar Noordwijkerhout!

 

Aangenaam! Mijn naam is Fieneke Rozema (1980), opgeleid als massagetherapeut op HBO-niveau en eigenaar van Lifestyle Massage Noordwijk / Noordwijkerhout. De nieuwe website van de massagepraktijk vind je hier: lifestylemassagenoordwijkerhout.nl.

 
Masseren is mijn werk én mijn hobby. Ik vind het ontzettend leuk om door middel van massage & advies verbetering van klachten bij cliënten te helpen bewerkstelligen en/of ontspanning te realiseren.
 

Aangesloten bij diverse netwerken


Lifestyle Massage Noordwijk / Noordwijkerhout is aangesloten bij beroepsvereniging VBAG, de ‘Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze’. Deze beroepsvereniging heeft een goede naam en wordt door diverse zorgverzekeraars erkend. De koepelorganisatie van de beroepsvereniging is het RBCZ.
 
Daarnaast is Lifestyle Massage ook aangesloten bij het Netwerk Bewust Bollenstreek.
 
Tevens is Fieneke aangesloten bij het Masseurs Netwerk Nederland, een platform dat zich puur op massage richt.
 
Tot slot mag Fieneke vermelden dat zij per 2018 ook als erkend docent staat geregistreerd in het register van het CRKBO. Helaas is haar opdrachtgever Massage in Beweging te Alphen aan den Rijn er ten gevolge van de coronacrisis eind 2020 mee gestopt…
 

Klachten behandelen met massage

 
Klachten behandelen door middel van massage gebeurt deels op fysiek niveau, maar er komen altijd ook emotionele en mentale factoren bij kijken. Bij het behandelen van een probleem kijk ik altijd verder dan alleen de directe (pijn)klachten. In het lichaam zijn álle structuren op enige wijze met elkaar verbonden. Daarnaast hebben ook lichaam en geest ontegenzeggelijk een sterke relatie.
 
Zo kan stijfheid in de nek bijvoorbeeld komen door
– een ‘verkeerde’ belasting tijdens werk, sport of algemeen
– overbelasting door overmatige stress of zorgen (“zenuwspanning”)
– een ‘verkeerde’ stand van voeten/knieën/heup/wervelkolom
– een fysiologisch probleem, zoals lichte ‘vervuiling’ van het lichaam.
 
Als massagetherapeut kan ik de spanning uit de nekspieren masseren. Daarnaast is het raadzaam om te onderzoeken wat de (waarschijnlijke) oorzaak van een klacht is en ook wat jij er zelf aan kan doen deze klacht in het vervolg zoveel mogelijk te voorkomen.
 

Oorzaak van een klacht achterhalen

 
De uitdaging aan een therapeut is om de oorzaak van een klacht te achterhalen. Vanuit de massage zullen wij ontspannend danwel stevig (dit is voor iedereen anders!) proberen de spieren te stimuleren om spanning los te laten. Is er sprake van veel ‘nerveuze spanning’, dan zal de focus van de behandeling anders zijn dan bij een overbelasting door bijvoorbeeld een langdurig onjuiste werkhouding. Bewustwording van wat jouw lichaam jou probeert te vertellen is altijd onderdeel van de behandelingen massagetherapie.
 
Wanneer ik de klacht zelf niet afdoende kan behandelen, bijvoorbeeld bij klachten die komen vanuit de organen of de algehele stofwisseling, dan adviseer ik altijd tijdig een geschikter behandelaar.
 

Fascinatie voor het menselijk lichaam

 
De afgelopen jaren heb ik met veel enthousiasme de vele facetten van het menselijk lichaam en zijn gezondheid bestudeerd. Er zijn zoveel waardevolle inzichten en verschillende benaderingen mogelijk! Veel respect heb ik ook voor de oosterse behandelwijzen, die ik zelf echter niet beheers. Vanaf 2021 ben ik mij juist meer in de richting van coaching en kennis van de psyche gaan ontwikkelen.
 
Ik zal mij altijd zo goed mogelijk inzetten om jou de beste zorg te bieden. Een logische plicht voor een zorgverlener, die ik hier graag expliciet wil benoemen. Van karakter ben ik betrokken en enthousiast, maar ook gevoelig en integer. Ik hoop dat ik voor jou de juiste massagetherapeut zal zijn.