Sinds 20 augustus 2018 komen de massagetherapeutische behandelingen van Lifestyle Massage Noordwijk in aanmerking voor vergoeding uit de aanvullende pakketten van de meeste verzekeraars.

De behandelingen vallen onder ‘alternatief’ –> ‘natuurgeneeskunde’ –> ‘overige natuurgeneeskunde’ (prestatiecode 24005).
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG, die een goede naam heeft in zorgverzekeringsland en breed erkend wordt.

Echter… helaas vergoedt Zorg en Zekerheid géén natuurgeneeskunde van behandelaars die geen arts zijn… Zij noemen dit “additionele eisen”. Ook DSW doet moeilijk, met name in de lagere aanvullende pakketten is mij verteld.
Ik citeer de Zorgwijzer: “De Amersfoortse, DSW, Stad Holland en Zorg en Zekerheid: natuurgeneeskundige therapie wordt alleen vergoed voor de kosten van een consult bij een arts.”

Ik sta vermeld in de index “vergelijk en kies“, wat betekent dat ik sowieso vergoed zou moeten worden door zorgverzekeraars VGZ, IZA, IZZ, Bewuzt, ZEKUR, United Consumers, Univé en UMC. Daarnaast weet ik ook zeker dat Zilveren Kruis mij vergoedt vanuit de aanvullende pakketten en ook Menzis zou geen probleem moeten zijn. Informatie over andere verzekeraars zal ik later aanvullen.

Je hebt géén verwijzing van de huisarts nodig. Voor de massagetherapie is het wel belangrijk dat je bereid bent om samen met mij naar je klacht te kijken (bijvoorbeeld fysieke pijn, overmatige stress of slaapproblemen) en daarvoor de eerste sessie ook een intake wilt doen.

 

Officiële gegevens van Lifestyle Massage Noordwijk

Om zeker te weten dat mijn sessies vergoed worden, raad ik je aan contact op te nemen met je verzekeraar. Daarbij kun je de volgende gegevens vermelden:
AGB-zorgverlenersnummer: 90105578
AGB-praktijkcode: 90064864
VBAG lidnummer: 21806003
RBCZ registratienummer: 180661R
Facturen prestatiecode 24005: “Behandeling overige natuurgeneeskunde”

De hoogte van de vergoedingen vind je hier in de Zorgwijzer.
 

De waarde van massage

Mocht je graag een aantal sessies massagetherapie willen afnemen, dan ben je van harte welkom!
Wanneer je zorgverzekeraar niet meewerkt, dan kun je er voor 2019 natuurlijk voor kiezen een zorgverzekeraar te vinden die massagetherapie wél vergoedt.
Maar je kunt natuurlijk ook beslissen dat je lichaam het sowieso waard is en de sessies zelf betalen! 🙂

Hierin kan ik helaas niet adviseren, maar vanuit de praktijk durf ik wel te zeggen dat veel mensen baat hebben bij een regelmatige massage. Dit zorgt namelijk voor een soepeler lijf, een meer ontspannen geest, diepere slaap, betere spijsvertering (door de hogere mate van ontspanning) en minder lichamelijke klachten op den duur.

Voor het maken van een afspraak, zie hier!
Voor meer informatie over de tarieven en de nadere toelichting over een vergoed behandeltraject, zie hier!

Hartelijke groet,
Fieneke Rozema – Massagetherapeut
Lifestyle Massage Noordwijk