Massagetherapeut Fieneke is ein-de-lijk begonnen met het traject om de behandelingen van Lifestyle Massage Noordwijk door de zorgverzekeraars erkend & vergoed te krijgen. Dat betekent dat cliënten van Lifestyle Massage Noordwijk binnenkort (waarschijnlijk per 01-09-2018) de facturen van de behandelingen mogen indienen voor vergoeding vanuit hun aanvullende verzekering. Yes!
 

Vergoeding Massagetherapie

Wanneer je kijkt op de pagina ‘Aanbod & Tarieven‘, dan zie je dat ik een tweedeling heb aangebracht in de behandelingen bij Lifestyle Massage Noordwijk worden aangeboden.

Dat komt omdat de zorgverzekeraars – geheel terecht – niet zomaar alles vergoeden. De bedoeling van massage als erkende complementaire zorg, is dat er ook bewust naar de oorzaak van de klacht gekeken wordt. Dat er niet alleen ‘fijn’ gemasseerd wordt, maar dat massagetherapeut en cliënt ook samen werken aan een structurele verbetering van het ‘probleem’.

Daarbij kan je bijvoorbeeld denken aan:
* aan het verbeteren van een verkeerde houding
* het verminderen van stress
* het beter leren omgaan met chronische pijn
* het anders gebruiken van de spieren om overbelasting beter te leren voorkomen
* het beter leren aanvoelen van wat jouw lichaam nodig heeft

Bij massagetherapie wordt er altijd gekeken op meerdere vlakken:
* Met welke klacht / met welk probleem klop jij bij mij aan?
* Wie bij jij als uniek persoon?
* Wat speelt er in jouw leven dat mogelijk van invloed is op de klacht waar jij mee te kampen hebt?
 

Aanpak van Massagetherapie

De ene keer zal er hier sprake zijn van een ‘simpele’ fysieke overbelasting, die met een aantal massages en advies over stretchen, versterken en houding snel weet te verbeteren.
Vanuit de massagetherapie kan daarbij nog steeds niet alles behandeld worden. Zo blijft bij een hernia een fysiotherapeut, manueel therapeut, osteopaat of chiropractor de aangewezen behandelaar. Ditzelfde geldt voor problemen die niet zozeer met de spieren, alswel met de gewrichten te maken hebben. In deze gevallen zal Lifestyle Massage Noordwijk dan ook altijd doorverwijzen naar andere disciplines.

De andere keer zal er hier sprake zijn van een complexer probleem. Denk hier bijvoorbeeld aan klachten als stress, slaapproblemen, vermoeidheid, of nek- en schouderklachten door chronische spanning. Hier zal een massagetherapeut niet alleen naar het fysieke probleem kijken, maar ook naar de mentale en emotionele aspecten daarvan. Om deze reden is bijvoorbeeld ook de ‘slaapmassage’ die massagetherapeut Fieneke bij Zonnevlecht Opleidingen heeft geleerd, erkend door de zorgverzekeraars.

Goed slapen is cruciaal voor het bevorderen van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Tegelijkertijd is het minder een fysieke klacht, dan een psychosomatische. Daarom is een sederende massage vlak voor het slapengaan een gezondheidsbevorderende behandeling die uitstekend thuishoort bij een Praktijk voor Massagetherapie.

Dit geldt ook voor andere klachten, zoals het gevoel te hebben niet goed bij je gevoel te kunnen, niet goed te kunnen voelen. Of ontzettend gestrest zijn en het gevoel hebben die spanning niet meer los te kunnen laten. Bewust lichaamswerk kan hierbij helpen. Ook voor dergelijke hulpvragen bij jij van harte welkom bij Lifestyle Massage Noordwijk.
 

Niet-vergoede Massages

Lifestyle Massage Noordwijk blijft ook een aantal massages aanbieden die niet worden vergoed door de zorgverzekeraars. Wanneer jij gewoon graag een keertje langs wilt komen voor een fijne, ontspannende massage, dan kan dit natuurlijk ook! Maar zonder officiële intake en zonder werken aan de ‘oplossing’ van een ‘probleem’, wordt dit niet vergoed.

Je krijgt dan dus geen factuur, maar natuurlijk wel gewoon een massage die nog steeds heerlijk ontspannend, gezond en indien gewenst lekker stevig is. Op deze manier blijft er ook aanbod voor sporters, ook al wordt sportmassage zonder specifieke klacht niet vergoed door de verzekeraars.
 

Contact met Lifestyle Massage Noordwijk

Heb je vragen over deze ontwikkeling? Wil je weten wat wel en wat niet vergoed wordt?
Kijk eerst eens of jouw vraag beantwoord wordt op de pagina ‘Aanbod & Tarieven‘ op deze website.
Anders kun je direct contact opnemen met massagetherapeut Fieneke Rozema.

Hopelijk zie ik jou binnenkort eens in mijn praktijk!