Sinds de zomer van 2018 worden de massages van Lifestyle Massage Noordwijk erkend door verscheidene zorgverzekeraars. Of een massage wordt vergoed ligt aan:

 • het type massage
 • de zorgverzekering
 • het afgesloten aanvullende pakket

 • Een hoop onzekerheden dus, maar mogelijk kun jij dus een tegemoetkoming in de kosten krijgen van jouw zorgverzekeraar. Neem hiervoor contact op met jouw zorgverzekering om dit zeker te weten.
   

  Massage is waardevol!

  Of de massage voor jou nou vergoed wordt of niet, jij bent hoe dan ook van harte welkom voor een behandeling door massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massage Noordwijk. Regelmatige massage heeft vele gezondheidsvoordelen en is daarom een waardevolle investering in jouw gezondheid.

  Daarnaast kan Fieneke jou misschien wel goed helpen met jouw (chronische) klachten, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rugpijn of stress. Fieneke beheerst tal van massagetechnieken en heeft een goede anatomische en fysiologische kennis, alsmede kennis van aandoeningen en ziektes.
   

  Ontspannende, stevige en technische massages

  De werkwijze verschilt per persoon en per klacht. Zo is het mogelijk om een zachte massage te ontvangen, met als doel ontspanning en bijvoorbeeld dichter bij je gevoel te komen of ontvankelijker voor de signalen van je lichaam te worden.

  Maar ook stevigere massages zijn mogelijk, als lekkere oppepper voor je lichaam en om vastzittende spieren diep te bewerken.

  Fieneke geeft ook veel gerichte massages, door bijvoorbeeld met spiertesten en triggerpointtherapie op zoek te gaan naar de oorzaak van een pijnklacht.

  Bij elke massage kijken wij samen naar wat nodig, mogelijk en wenselijk is. Een persoonlijke aanpak dus, waarmee vaak behoorlijke vooruitgang wordt geboekt! Fieneke is zorgvuldig & enthousiast van karakter en denkt echt met jou mee.
   

  Voorbeelden van behandelingen

  Voorbeelden van klachten waarmee cliënten van Lifestyle Massage Noordwijk komen zijn:
  * het verminderen van (pijnlijke) verkramping/stijfheid in het lichaam, zoals de rug, nek, benen & armen
  * het verbeteren van een verkeerde houding
  * het verminderen van stress
  * het beter leren omgaan met chronische pijn
  * het anders gebruiken van de spieren om overbelasting beter te leren voorkomen
  * het beter leren aanvoelen van wat jouw lichaam nodig heeft
   

  Wat is massagetherapie?

  Bij massagetherapie wordt er altijd gekeken op meerdere vlakken:
  * Met welke klacht / met welk probleem kom jij?
  * Wie bij jij als uniek persoon?
  * Wat speelt er in jouw leven dat mogelijk van invloed is op de klacht waar jij mee te kampen hebt?

  De ene keer zal er hier sprake zijn van een ‘simpele’ fysieke overbelasting, die met een aantal massages en advies over stretchen, versterken en houding snel weet te verbeteren.

  De andere keer zal er hier sprake zijn van een complexer probleem. Denk hier bijvoorbeeld aan klachten als stress, slaapproblemen, vermoeidheid, of nek- en schouderklachten door chronische spanning. Hier zal een massagetherapeut niet alleen naar het fysieke probleem kijken, maar ook naar de mentale en emotionele aspecten daarvan.

  Vanuit de massagetherapie kan natuurlijk niet alles behandeld worden. Zo blijft bij een hernia een fysiotherapeut, manueel therapeut, osteopaat of chiropractor de aangewezen behandelaar. Ditzelfde geldt voor problemen die niet zozeer met de spieren, alswel met de gewrichten te maken hebben. In dergelijke gevallen zal Lifestyle Massage Noordwijk altijd doorverwijzen naar andere disciplines.
   

  Contact met Lifestyle Massage Noordwijk

  Wil je meer weten en kun je het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan gerust contact op met massagetherapeut Fieneke. Hopelijk kan een aantal goede massages jou ook veel brengen. Wellicht tot ziens in de praktijk!