Let op: massagepraktijk Lifestyle Massage Noordwijk is verhuisd naar Noordwijkerhout!

Sinds de zomer van 2018 worden de massages van Lifestyle Massage Noordwijk / Noordwijkerhout erkend door verscheidene zorgverzekeraars. Of een massage wordt vergoed ligt aan:

 • het type massage
 • de zorgverzekering
 • het afgesloten aanvullende pakket

Voor de meest actuele informatie kun je het beste kijken naar de tarieven massagetherapie op de website van Lifestyle Massage Noordwijkerhout.
 
In de praktijk kunnen veel cliënten helaas geen vergoeding krijgen. Zo vergoedt Zorg en Zekerheid geen massagetherapie. Onder andere Zilveren Kruis, VGZ en UMC vanuit de meeste aanvullende pakketten gelukkig wel. Als dit belangrijk voor jou is, informeer dan altijd direct bij jouw zorgverzekeraar zelf.
 

Massage is waardevol

 
Of de massage voor jou nou vergoed wordt of niet, jij bent hoe dan ook van harte welkom voor een behandeling door massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massagetherapie. Regelmatige massage is een waardevolle investering in jouw gezondheid en helpt goed ter preventie van diverse (pijn)klachten.

Daarnaast kan Fieneke jou misschien wel goed helpen met jouw (chronische) klachten, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rugpijn of stress. Fieneke beheerst tal van massagetechnieken en heeft een goede anatomische en fysiologische kennis, alsmede kennis van aandoeningen en ziektes.
 

Ontspannende, stevige en technische massages

 
De werkwijze verschilt per persoon en per klacht. Zo is het mogelijk om een zachte massage te ontvangen, met als doel ontspanning en bijvoorbeeld dichter bij je gevoel te komen of ontvankelijker voor de signalen van je lichaam te worden.

Maar ook stevigere massages zijn mogelijk, als lekkere oppepper voor je lichaam en om vastzittende spieren diep te bewerken. Kennis van triggerpoints, fasciale structuren en bijvoorbeeld cupping therapie helpt om snel resultaat met de massages te bereiken.

Bij elke massage kijken wij samen naar wat nodig, mogelijk en wenselijk is. Een persoonlijke aanpak dus, waarmee vaak behoorlijke vooruitgang wordt geboekt! Fieneke is zorgvuldig & enthousiast van karakter en denkt echt met jou mee.
 

Voorbeelden van behandelingen

 
Voorbeelden van klachten waarmee cliënten van Lifestyle Massage Noordwijk komen zijn:

 • het verminderen van (pijnlijke) verkramping/stijfheid in het lichaam, zoals de rug, nek, benen & armen
 • het beter leren aanvoelen van wat jouw lichaam nodig heeft
 • het verbeteren van een verkeerde houding
 • het verminderen van stress
 • het beter leren omgaan met chronische pijn
 • het anders gebruiken van de spieren om overbelasting beter te leren voorkomen

 

Wat is massagetherapie?

 
Bij massagetherapie wordt er altijd gekeken op meerdere vlakken:
 

 • Met welke klacht / met welk probleem kom jij?
 • Wie bij jij als uniek persoon?
 • Wat speelt er in jouw leven dat mogelijk van invloed is op de klacht waar jij mee te kampen hebt?
 •  
  De ene keer zal er hier sprake zijn van een ‘simpele’ fysieke overbelasting, die met een aantal massages en advies over stretchen, versterken en houding snel weet te verbeteren.

  De andere keer zal er hier sprake zijn van een complexer probleem. Denk hier bijvoorbeeld aan klachten als stress, slaapproblemen, vermoeidheid, of nek- en schouderklachten door chronische spanning. Hier zal een massagetherapeut niet alleen naar het fysieke probleem kijken, maar ook naar de mentale en emotionele aspecten daarvan.

  Vanuit de massagetherapie kan natuurlijk niet alles behandeld worden. Zo blijft bij een hernia een fysiotherapeut, manueel therapeut, osteopaat of chiropractor de aangewezen behandelaar. Ditzelfde geldt voor problemen die niet zozeer met de spieren, alswel met de gewrichten te maken hebben. In dergelijke gevallen zal Lifestyle Massage Noordwijk altijd doorverwijzen naar andere disciplines.
   

  Contact met Lifestyle Massage Noordwijk(erhout)

   
  Heb je nog een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact op met massagetherapeut Fieneke. Hopelijk tot ziens in Noordwijkerhout!