Let op: Lifestyle Massage Noordwijk is verhuisd naar Noordwijkerhout!

Een massage van de voeten kan heerlijk ontspannend zijn, als zelfstandige massage of als onderdeel van een algehele ontspanningsmassage van het lichaam. Voetmassage kan ook een onderdeel zijn van een klachtgerichte massage van de benen. Dit is allemaal mogelijk bij Lifestyle Massage Noordwijk / Noordwijkerhout.
 

Ontspannende voetmassage noordwijk

 
Soms is het gewoonweg héérlijk de voeten wat extra aandacht te geven. Je voeten doen immers ook veel voor jou: de hele dag dragen zij het lichaam van hot naar her. Een goede verzorging van de voeten is daarom geen overbodige luxe…!

Een ontspannende voetmassage nodigt uit om eens even helemaal los te laten. De aandacht gaat naar de voeten, naar de gronding van het lichaam. Een licht muziekje en eventueel ademen door de mond helpt om het hoofd af te leiden. Zo kan de energie in het lichaam weer door de benen naar beneden stromen. Je zult merken dat wanneer je tijdens een voetmassage echt weet te ontspannen, de spanning in het bovenlichaam ook minder wordt!

Het stimuleren van de reflexzones op de voeten draagt hier ook aan bij.

Het is ook mogelijk de voeten wat extra aandacht te geven tijdens een ontspanningsmassage. Hier kun je voor of tijdens de massage specifiek om vragen, dan pas ik de massage daarop aan!
 

Klachtgerichte voetmassage

 
Bij mensen die veel lopen of rennen kan het gebeuren dat de spieren in de voeten overbelast raken. Bij een klachtgerichte behandeling zullen wij dan de gespannen spieren in benen en voeten specifiek opzoeken en uitgebreid behandelen. Dit is ook erg fijn bij mensen die specifieke spanningen in de voeten hebben, zoals bij een holvoet.

Het kan zelfs zo zijn dat klachten elders in het lichaam, van de benen tot de rug tot de nek, voortkomen uit een verkeerde stand van de voeten. Bij een doelgerichte behandeling van klachten zal ik daarom óók kijken naar je houding, vanaf de voeten naar boven. Een verkeerde stand van de voeten kan vermoeiend zijn voor de voeten zelf, maar dus ook gevolgen hebben voor de rest van het lichaam. Wist je dat een afwijkende stand van de voeten zelfs een oorzaak van hoofdpijn kan zijn?

Hierin ben ik geen specialist, maar wat ik wel kan is de voeten professioneel masseren, advies geven voor zelfbehandeling en eventueel doorverwijzen wanneer ik het vermoeden heb dat er door een expert naar gekeken moet worden.

Neem voor vragen gerust contact op met massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massage Noordwijkerhout!